joi

„...atunci totul va fi bine.”

 

   Rut și Luiza stăteau la marginea lacului și se uitau cu multă bucurie la mama-rață care înota împreună cu cei cinci pui ai ei. Cât de drăguți arătau și ce sprinten lopătau micuții cu piciorușele lor pentru a-și urma mama!

   Deodată fetele au observat că unul dintre pui a rămas în urmă și a început să piuie agitat. El s-a scufundat de câteva ori și nici strigătele mamei nu l-au determinat să o urmeze mai repede.

   - Trebuie să vedem ce s-a întâmplat cu micuțul animal, a spus Rut și fetele au sărit în barcă și au vâslit într-acolo. Când Luiza a ridicat cu grijă puiul din apă, s-a speriat: un rac mare l-a prins de picior cu cleștele său și încerca să-l tragă în adânc. În barcă, racul a eliberat imediat victima.

   - Racule rău, au spus fetele, l-au luat și l-au aruncat departe în lac. Apoi au vâslit cu atenție în apropierea mamei-rață și au pus puiul iarăși în apă; micuțul a înotat repede către mama lui.

   Fetele au privit rățuștele încă un timp și s-au bucurat de ele.

   Deodată a venit înspre ele un bărbat cu o barcă cu motor și a întrebat neprietenos:

   - Nu puteți lăsa rațele în pace?

   - Noi le-am ajutat, au explicat fetele. Un rac l-a prins pe micuț de picior și a vrut să-l tragă în adânc.

   - Ah, vorbe, a spus bărbatul, natura se ajută singură, lăsați animalele în pace, atunci va fi totul bine. Zicând acestea, s-a îndepărtat.

   - ...totul va fi bine? a întrebat Rut. Dacă nu l-am fi ajutat, puiul ar fi fost acum mort!

   Dragostea celor două fete a salvat puiul. Dragostea lui Dumnezeu fără margini și veșnică a fost aceea care L-a trimis pe Domnul Isus la păcătoși. Noi toți am fost sub stăpânirea lui satan care a vrut să ne tragă în pierzarea veșnică. Și așa cum micul pui de rață nu a putut să se elibereze singur din cleștele racului, tot așa noi nu am putut să ne eliberăm singuri din stăpânirea lui satan. Dar Domnul Isus prin moartea Sa l-a distrus pe diavolul, care are puterea morții. El l-a biruit și i-a eliberat pe toți aceia care caută adăpost la El, Mântuitorul păcătoșilor.

   Nu vrei să devii și tu liber? Atunci vino la El!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu