joi

Marea Barieră de Corali

 Pe coasta de nord-est a Australiei, la aproximativ treizeci de mile de uscat, se întinde un imens recif de corali (recif = acumulare calcaroasă de organisme – corali - formată în mările calde), cu o lungime de peste o mie de mile, fiind probabil cel mai mare din lume. Această barieră sparge valurile puternice ale oceanului. Cele mai puternice, mai elaborate baraje și ziduri de granit nu ar rezista mult timp valurilor puternice la această distanță mică de țărm. Dar acest recif de corali este stabil.

Și cum a ajuns acolo? Niște animalele mici, foarte mici, care cu greu pot fi văzute, l-au construit în liniște și imperceptibil din adâncurile mării. Aceste animale mici au lucrat timp de multe, multe secole la această barieră. Acum, aceasta este acolo și parcă spune fiecărui val: "Până aici și nu mai departe!"

Vedeți, dragi copii, nici voi nu sunteți prea mici pentru a face ceva care să fie durabil. Dacă deveniți proprietatea lui Isus Hristos și Îl lăsați să vă conducă micile inimi, mâini și picioare, și voi veți rezista valurilor puternice ale păcatului și valurilor înșelăciunii acestei lumi, veți fi martorii lui Isus pe pământ și veți realiza lucruri mari. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu