marți

Va aduce la lumină!

 

   Într-un muzeu din Jamaica se păstrează un cap uriaș de rechin și lângă el, în aceeași vitrină, se află un pachet ciudat de hârtii îngălbenite, strânse cu o curea de piele.

   Amândouă obiectele sunt mărturii ale unei întâmplări neobișnuite.

   În urmă cu mai bine de o sută de ani, un vapor englezesc a prins în Antile un rechin gigantic, iar la desfacerea peștelui s-a găsit în pântecele acestuia legătura de hârtii amintită. Hârtiile proveneau, după cum a rezultat dintr-o cercetare amănunțită, de pe vaporul „Le Nancy”. Acest vapor fusese de mai multe ori bănuit că face afaceri ilegale și încalcă legile vamale. Dar în ciuda audiențelor temeinice ale conducerii vaporului și a echipajului de pe „Le Nancy”, tribunalul marin nu a putut dovedi nicio vinovăție, pentru că lipseau toate documentele vaporului: comenzi, liste de transport, facturi etc. Căpitanul de pe „Le Nancy” a reușit să arunce în timp util în mare aceste documente incriminatoare, înainte ca vaporul să fie ridicat pentru a fi adus în judecată el și echipajul său.

   Cercetarea cazului nu a dus la început la niciun rezultat – până nu s-a găsit peștele cu pachetul de hârtii. Atunci tribunalul a putut dovedi lămurit vina echipajului de pe „Le Nancy”, și bărbații și-au primit pedeapsa meritată.

   Tot așa este și „în lucrurile cu Dumnezeu”. Cu siguranță va veni ziua când Dumnezeu va aduce la lumină tot ce ascund oamenii. Atunci păcătosul va întâlni un Judecător drept, neînduplecat.

   Dar astăzi este încă zi de har. Astăzi oricine, care mărturisește cu pocăință și căință vina lui în fața lui Dumnezeu și Îl acceptă pe Domnul Isus, Mântuitorul păcătoșilor, găsește îndreptățire pe deplin.

   Sângele lui Isus Hristos, Fiul Său, ne curățește de orice păcat. (1 Ioan 1.7)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu