sâmbătă

2012 – sfârşitul lumii



   În 2012 trebuia să fie sfârşitul lumii! De acesta se temeau mulţi oameni, căci în acest an se termina calendarul mayaşilor, un vechi popor indian din America centrală. Filmul de cinema „2012“ de Roland Emmerich, un specialist pentru filme care prezintă catastrofe, a prezentat acest scenariu în anul 2009 în imagini drastice. Trosnind, se scufundau continente întregi. Dar acum este deja 2013 şi toată agitaţia a fost în zadar.
   Cine se uită la astfel de filme, stă desigur pe fotoliul de la cinematograf cu cel mai liniştitor sentiment că totul a izvorât doar din fantezia regizorului. Filmul amintit despre sfârşitul lumii sfârşeşte parţial împăciuitor, în timp ce câţiva oameni sunt salvaţi cu ajutorul corăbiilor din catastrofele prezentate.
   Aceasta aminteşte foarte bine de o catastrofă, despre care se relatează în Biblie. Prin aşa-numitul potop, Dumnezeu a şters înainte cu ca. 4.500 ani toată viaţa de pe pământ din cauza răutăţii omului (Geneza 6 până la 8). Numai familia lui Noe şi câteva animale au fost salvate în corabie.
   Şi în cartea Apocalipsa se relatează de judecăţile puternice de pedepsire ale lui Dumnezeu, care vor veni în viitor peste oameni pe pământ. În contrast cu filmele corespunzătoare, atunci nu va mai exista nicio scăpare! În plus, nimeni nu ştie când se va întâmpla aceasta, chiar dacă profeţii despre sfârşitul lumii ne prezintă tot mereu calcule şi perioade.
   Dar de ce procedează Dumnezeu aşa? El nu poate trece cu vederea păcatele oamenilor. El trebuie să îi pedepsească. El este absolut drept şi sfânt.
   Dar El este şi un Dumnezeu plin de dragoste. Aşa cum Noe a fost salvat, există salvare pentru fiecare care crede în Domnul Isus!

„Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentru că a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă de netăgăduit prin faptul că L-a înviat din morţi“ (Faptele Apostolilor 17.30-31).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu