sâmbătă

Trebuie să mă feresc de animale?


   Sunt multe feluri de animale. Unele se numesc animale domestice și altele animale sălbatice. Cele domestice sunt cele de care se îngrijește omul. Animalele de fermă sunt domestice; la fel câinii și pisicile. Nu trebuie să-ți fie frică de animalele domestice, ele nu-ți fac niciun rău. Este distractiv să te duci la o fermă să urmărești vacile, oile și caii. Totuși, nu trebuie să te apropii prea mult de animalele mari, chiar dacă nu ți-e frică de ele, pentru că vacile și caii sunt mari și se mișcă stângaci, și ar putea ușor să te lovească și să te rănească. Nu necăji animalele. Aceasta le-ar putea speria, enerva și chiar le-ar îmbolnăvi.
   Nu trebuie să-ți fie frică de câini. Câinilor le place să latre, pentru că așa vorbesc ei. Dar nu te juca cu câinii străini. Ei nu te cunosc și cred că încerci să-i lovești, și te vor mușca. Câinilor le este frică de străini.
   Animalele sălbatice nu sunt întotdeauna vrăjmașe. Ele sunt animale ce nu au fost niciodată domesticite de om. Celor mai multe animale sălbatice le este frică de om. Ele se îngrijesc singure și nu au nevoie de ajutorul omului.
   Este interesant să urmărești animale sălbatice cum ar fi căprioara și puii ei sau ursoaica și puii ei. Singurul loc sigur pentru urmăritul animalelor sălbatice este grădina zoologică. Dar și acolo trebuie să fii foarte atent, să nu le superi.
   Leii par fioroși, nu-i așa? Când rag în junglă după pradă, te înspăimântă, nu-i așa? Dar lor nu le este decât foame. De aceea par și se cred așa de fioroși. Șerpii sunt, de asemenea, animale sălbatice. Și ei se tem de oameni. Majoritatea șerpilor nu-ți fac nimic. Dar sunt unii șerpi veninoși, așa că cel mai bine este să lași toți șerpii în pace. E calea cea mai sigură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu