vineri

Seamănă-ți sămânța

 

   Toată lumea o cunoștea în sat pe bătrâna Liza. Ea ajuta de mulți ani în case la cusut. Dacă avea puțin timp liber, distribuia peste tot pliante. Liza avea o inimă pentru Domnul Isus, El era Prietenul ei cel mai bun, Ajutorul și Mângâietorul ei. Uneori suferea pentru că era batjocorită sau luată în râs.

   De câteva zile lucra în casa familiei Hartmann. Ea a văzut acolo unele lucruri, a observat că familia nu era fericită...

   Era spre miezul nopții și hangiul a vrut să închidă cârciuma. Țăranul Hartmann și-a adunat cu greu forțele și a ieșit clătinându-se. A trebuit să fie ajutat să urce pe cal, atât de băut era. Hangiul a dat din cap cu îngrijorare. Dacă ar ajunge cu bine acasă! Dar era ceva obișnuit ca, în fiecare seară, țăranul Hartmann să călărească băut spre casă...

   În față porții curții sale, țăranul a ținut în frâu calul. Plimbarea cu calul prin noaptea rece îl trezise puțin. El a deschis poarta, a împins-o la o parte și a călărit către grajd. Mirat, a observat o foaie albă, prinsă cu piuneze de ușa grajdului. – Oare fusese acolo și mai înainte?

   Țăranul a luat lanterna și a citit cuvintele:

   Unde îți vei petrece veșnicia?

   Țăranul a fost cuprins de o mare teamă. A citit întreg pliantul de sus până jos. Mișcat a căzut în genunchi și a bâlbâit: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!”

   S-a grăbit să ajungă în dormitor și și-a trezit soția.

   - Scoală-te repede, suntem pierduți!

   Tulburată, soția s-a supus imediat.

   - Avem o Biblie în casă? a întrebat țăranul.

   Au căutat vechea Biblie și au deschis-o. Țăranul și țăranca au citit apoi în Biblie toate versetele care erau menționate în pliant. Și în aceeași noapte, țăranca a primit pacea cu Dumnezeu. Puțin mai târziu, și soțul ei a crezut în Evanghelie. În inima lui și în curtea lui, totul a devenit nou.

   După câțiva ani, în acest sat s-a format o adunare creștină. Credincioșii se strângeau într-o cameră mare la țăranul Hartmann.

   Ce bucurie pentru bătrâna Liza! Și ce bucurie pentru țăran și familia lui! Dar ce bucurie și pentru Domnul Isus, Mântuitorul lumii, care încă mai caută și salvează pe cel ce este pierdut!

   „Cine crede în Mine are viața veșnică” (Ioan 6.47).

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu