luni

Ușa închisă

 

   Radu și Ionel pedalau încet pe bicicletele lor. Era o zi fierbinte de vară și, pentru că erau în vacanță, doreau să-i facă mătușii din satul vecin o vizită.

   - Uff, ce zăpușeală! suspină Radu în timp ce urcau dealul și își șterse sudoarea de pe frunte. Să sperăm că mătușa va avea ceva rece de băut!

   - Dacă va fi acasă, gâfâi Ionel în spatele lui Radu. Nici măcar nu știe că venim.

   - Ah, mătușa Lina este întotdeauna acasă, îl liniști Radu pe fratele său.

   Încă o bucată scurtă prin pădure și ajunseră. În fața lor se întindea micuțul sat cu vârful ascuțit al bisericii. Nu se vedea niciun om, satul părea mort. Desigur, cine stă afară pe o asemenea căldură?

 

   Ajunseră în fața casei mătușii Lina, înconjurată de o frumoasă grădină. Băieții își așezară bicicletele lângă gard și se îndreptară spre ușă. Încordarea creștea. Dacă nu va fi acasă? Ionel sună o dată, de două ori... Totul rămase liniștit.

   - Nu se poate! strigă Radu. Probabil este în pivniță și nu ne aude.

   Ei sunară mai tare, bătură și strigară: „Mătușa Lina!” Dar nimeni nu răspundea. Ușa rămânea închisă. Nu era nimeni acasă. Dezamăgiți, băieții se întoarseră acasă.

 

   Poate și ție ți s-a întâmplat să suni sau să bați la o ușă în speranța că în orice clipă ușa se va deschide. Dar totul a rămas liniștit. Dezamăgit, ai plecat. Acum imaginează-ți că oamenii au fost în casă, te-au auzit și au spus încet unul către altul: „Nu deschidem, ne facem că n-am auzit.” Ce revoltat ai fi din cauza unui astfel de comportament!

 

   Noi citim în Biblie despre Cineva care stă la ușă și bate. Este Domnul Isus. El stă la ușa inimii noastre și bate, și bate. Auzi bătaia lui, drag copil? „Cum aș putea să o aud?” întrebi tu poate. Întotdeauna, când auzim sau citim despre Domnul Isus, El bate la conștiința noastră. El ne spune cât de răi suntem, dar și cât de mult ne iubește și că a făcut totul pentru noi la cruce. Și acum, El dorește să intre și în viața ta. Tocmai acum, El stă în fața ușii inimii tale și bate. El nu te constrânge, nu, El bate tot mereu și așteaptă. Citim despre El în ultima carte a Bibliei: „Iată, Eu stau la ușă și bat; dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el...”

 

   Când Domnul Isus a fost pe pământ, El a intrat prin diferite uși în multe case și peste tot unde a fost acceptat, a adus vindecare, pace și bucurie. El dorește să-ți dăruiască acestea și ție. Nu dorești să-i deschizi ușa? Așteaptă degeaba? Sau chiar trebuie să plece mai departe? Ce trist ar fi lucrul acesta! – Dar cum Îi poți deschide? Recunoaște în fața Lui păcatele tale, tot răul pe care l-ai făcut, crede cu tărie că Mântuitorul a murit la cruce pentru tine și roagă-L să vină în inima ta, în viața ta. Atunci, Domnul Isus va rămâne totdeauna la tine.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu