miercuri

„Eu nu pot să cred”


   „Eu nu pot să cred!”
   „Aş vrea să pot crede!”
   „Ah, dacă aş putea să cred şi eu aşa!”
   Tot mereu auzim oameni spunând aşa sau asemănător. Dar este într-adevăr aşa ceea ce ei afirmă?
   Faci şi tu la fel?
   Fii te rog cinstit, foarte sincer cu tine însuţi. De altfel crezi multe ce spun oamenii, ceea ce nu poţi verifica, crezi promisiunile lor, vorbirile lor, ştirile din ziarele lor, cărţile lor, cu toate că ştii că printre oameni se minte adesea. De ce nu Îl crezi şi pe Dumnezeul viu, atotputernic, care este în Sine adevărul absolut?
   Dacă citeşti fără prejudecăţi Cuvântul Său, te vei convinge că El este lumină şi dragoste, da, adevărul absolut. Niciun om de pe întreg pământul nu ar putea scrie de la sine asemenea cuvinte cum sunt cele din Sfânta Scriptură. Milioane de oameni au găsit prin credinţa în acest Cuvânt al lui Dumnezeu pacea cu Dumnezeu şi odihna pentru sufletele lor.
   Un proverb spune: „Nu pot să cred înseamnă: Nu vreau să cred!” Multor oameni le merge aşa şi în privinţa credinţei. Ei spun că doresc să aibă această credinţă, dar în realitate nu o doresc. De ce? Pentru că lucrurile acestei lumi sunt mai de preţ. Ei sunt de părere că nu se pot despărţi de ele. Dar dacă cineva L-a primit pe Domnul Isus ca Mântuitor şi Domn prin credinţă copilărească, el recunoaşte cât de josnice şi lipsite de preţ sunt lucrurile pământeşti, trecătoare.
   Care este situaţia ta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu