sâmbătă

Zidul s-a prăbușit

 

   Pe străduțele întunecate ale unui cartier sărac într-un mare oraș algerian, casele mici de lut erau apropiate unele de altele. Așa s-a economisit materialul pentru un perete.

   Acolo, în nordul Africii, doamna Lilias Trotter a închiriat un mic apartament. Ea este o artistă și a pictat multe peisaje pe pânzele sale cu tușe fine de pensulă. Cu toate acestea, arta nu mai era principalul lucru din viața ei de când L-a cunoscut pe Domnul Isus. El a devenit Mântuitorul ei și ea Îl iubea mai mult decât orice. Ea dorea atât de mult să facă ceva pentru El! De aceea s-a mutat în Algeria pentru a le spune vestea bună a Domnului Isus oamenilor de acolo.

   Dar nimeni nu a ascultat-o când a vorbit despre Domnul Isus. În fiecare zi a petrecut câteva ore în fața unei hărți a țării, rugându-se pentru fiecare oraș, pentru fiecare colț al Algeriei. Dar nu s-a schimbat nimic! O auzea oare Dumnezeu? Într-o dimineață, foarte devreme, când Lilias era încă în pat, peretele dormitorului s-a prăbușit deodată cu un zgomot. Patul ei a fost acoperit cu praf de tencuială și moloz. În mod surprinzător, Lilias a rămas nevătămată. Foarte nedumerită, a privit direct în magazinul brutăriei vecine.

   Ce s-a întâmplat? Lilias nu a observat crăpătura din perete, care s-a mărit de la o lună la alta și a provocat prăbușirea zidului.

   Lilias nu a putut repara singură peretele și a trebuit să vină un zidar să ridice un zid nou. Acel om era foarte minuțios. El a investigat amploarea și originea pagubelor.

   „Cred că am găsit cauza prăbușirii peretelui”, i-a spus el. „Sub brutărie, la subsol, se află un dispozitiv mecanic de amestecare. Când este în funcțiune, lovește constant în perete.” Timp de 20 de ani, brutarul și-a pus mașina în mișcare în fiecare noapte. Vibrațiile repetate au slăbit în cele din urmă peretele atât de mult, încât acesta s-a prăbușit. Zidarul a închis gaura din perete, iar brutarul a trebuit să-și mute mașina de lucru puțin mai departe de zid. La final, totul a arătat ca înainte de prăbușire.

   În ciuda neplăcerilor cauzate de lucrările de construcție, Lilias nu a regretat incidentul. Ea a descoperit o legătură importantă între experiența ei și faptul că s-a rugat mult timp pentru oamenii din Algeria fără să se întâmple nimic. A simțit că Dumnezeu i-a vorbit prin aceasta:

   „Lilias, rugăciunile tale nu sunt pierdute. Ești într-o luptă extraordinară. Inimile oamenilor sunt ca o fortăreață a păcatului, iar tu vrei să o cucerești prin rugăciunea ta.”

   La fel cum fiecare vibrație a mașinii de mestecat a zguduit peretele casei lui Lilias Trotter, fiecare rugăciune acționează la inimile oamenilor pentru care ne rugăm. Și într-o zi, dacă ne vom ruga cu perseverență, oamenii vor renunța la împotrivirea lor față de Dumnezeu. „Zidul” se va prăbuși.

   Chiar și copiii pot face acest lucru. Poate că nimeni din familia ta sau de pe strada unde locuiești nu-L cunoaște pe Domnul Isus, în afară de tine. Atunci roagă-te pentru acești oameni. Roagă-te în fiecare zi până când Domnul Isus îți va răspunde. Poate ți-ar fi de ajutor un „carnețel cu rugăciuni”. Notează în acesta toate cererile pentru care ai dori să te rogi în mod regulat. Așa nu le vei uita. Dar nu uita să notezi când Domnul Isus ți-a ascultat rugăciunea și a îndeplinit-o. Mulțumește-I din suflet!

   Este frumos când Domnul Isus răspunde repede. Uneori poate face aceasta. Dar se poate întâmpla, de asemenea, să dureze douăzeci de ani până când zidul „tău” se va prăbuși. De aceea ai nevoie de multă perseverență în rugăciune.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu