sâmbătă

În căutare de aur


   Deja în Geneza 2 se vorbește despre o zonă unde se găsește aur, chiar aur deosebit de bun. De-a lungul istoriei au existat mari asalturi asupra zonelor în care s-a descoperit aur. Două zone foarte cunoscute au fost California (în vestul SUA) și Yukon River (în Alaska).
   Nenumărați oameni, adesea muncitori săraci din fabrici, dar și din toate celelalte grupuri de populație, și-au părăsit patria, și-au vândut bunurile, casele, câmpurile, hainele, animalele și au luat cu ei doar strictul necesar.
   Acești oameni au renunțat la tot doar pentru a cumpăra o bucată de pământ pe care să caute aur. Mulți dintre ei au fost dezamăgiți amarnic și au pierdut totul, pentru că, până la urmă, nu au găsit aur. Alții au fost jefuiți, furați sau înșelați. Dar cu ceea ce citești în Biblie și păstrezi în inimă este cu totul diferit. În Psalmul 119.72 citim: „Mai mult prețuiește pentru mine legea gurii Tale, decât o mie de lucruri de aur și de argint.”
   Spre deosebire de aurul din California sau Alaska, pe care mulți l-au căutat în zadar, în Biblie vei găsi adevărata comoară. Citește Biblia în fiecare zi! Gândește-te la ceea ce ai citit și cere-I lui Dumnezeu să te ajute să trăiești ceea ce citești. Nimeni nu îți poate lua aceste comori! Isus a spus odată: „Strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură” (Matei 6.20).
   În ce îți pui încrederea?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu