miercuri

Să ne apropiem de Dumnezeu ca oameni păcătoși

 

   Cum poate un om să intre într-o relație personală cu Dumnezeul cel viu? Răspunsul corect la această întrebare îl găsim în Biblie.

   Primul pas către Dumnezeu este credința în El, așa cum ni S-a revelat El nouă, oamenilor. El spune despre Sine Însuși: „Eu am făcut pământul și am făcut pe om pe el” (Isaia 45.12). Îngerii din cer mărturisesc: „Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oștirilor!” (Isaia 6.3). Apostolul Ioan afirmă: „Dumnezeu este dragoste. Dragostea lui Dumnezeu față de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El” (1 Ioan 4.8,9).

   Al doilea pas către Dumnezeu este conștientizarea faptului că noi, ca oameni păcătoși, nu putem sta înaintea Lui. Habacuc s-a rugat astfel: „Ochii Tăi sunt așa de curați că nu pot să vadă răul” (Habacuc 1.13). Am păcătuit și avem nevoie de iertarea păcatelor noastre pentru a putea veni la Dumnezeu.

   Al treilea pas către Dumnezeu ne conduce la Fiul Său, Isus Hristos, care a devenit Om acum 2.000 de ani și a murit pentru noi pe cruce. „Hristos, de asemenea, a suferit odată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiți, ca să ne aducă la Dumnezeu” (1 Petru 3.18). Atunci când ne încredințăm Domnului Isus, Dumnezeu ne absolvă de orice vină și ne acceptă ca și copii ai Săi. Acum, nimic nu ne împiedică să fim fericiți în prezența Lui.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu