miercuri

Să o audă toată lumea!

 

   Fritz Kreisler (1875-1962), un violonist celebru, câștiga bine din concertele sale. Dar cea mai mare parte a venitului său o cheltuia imediat. În timpul unei călătorii a găsit o vioară foarte specială, dar nu a putut să o cumpere, deoarece îi lipseau banii necesari.

   Mai târziu, de îndată ce a câștigat suficient de mult pentru a plăti prețul, s-a dus la vânzător și a sperat că va putea achiziționa acel instrument deosebit. Spre marea sa dezamăgire, vioara fusese între timp cumpărată de un colecționar. Așa că s-a dus să-l vadă pe noul proprietar și s-a oferit să cumpere vioara. Însă acesta din urmă nu a vrut să dea piesa bună pentru niciun preț. Kreisler a crezut că va trebui să se resemneze, când i-a venit o idee.

   - Pot să cânt o dată la instrument înainte de a fi condamnat la tăcere?, a întrebat el.

   I s-a permis să facă acest lucru. Marele artist a luat vioara în mână și a umplut încăperea cu o muzică atât de minunată, încât colecționarul a fost profund emoționat.

   - Nu am dreptul să o păstrez pentru mine, a exclamat el. Este a dumneavoastră, domnule Kreisler. Luați vioara cu dumneavoastră, ca toți oamenii să audă acest instrument!

   Pentru păcătoșii mântuiți, Evanghelia harului este o muzică cerească. Nu avem dreptul să o păstrăm doar pentru noi înșine.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu