duminică

Comoara ascunsă

 

   În Lyon a trăit odată o femeie care, la bătrânețe, a intrat în posesia unei mari comori.

   Ea trăise cu soțul ei în condiții modeste. După moartea soțului ei, a fost nevoită să se mute într-o cameră singuratică la mansardă. Încetul cu încetul și-a vândut toate bunurile pentru a putea trăi. Dumnezeu nu îi era necunoscut, dar abia dacă știa ceva despre Domnul Isus și despre ceea ce a făcut El pentru păcătoșii pierduți.

   Într-o zi a descoperit o mică adâncitură de formă pătrată sub tapetul de pe perete. Se ascundea un secret acolo? Când a bătut în acel loc, a sunat a gol. Poate că cineva a ascuns acolo o mare comoară, a murit și comoara a fost uitată, s-a gândit ea.

   Bătrâna a încercat agitată să ajungă la acea adâncitură ciudată. Dar, din nefericire, înăuntru nu erau ascunse argint și aur sau pietre prețioase, ci o carte veche și groasă. Dezamăgită, a vrut să o lase acolo și să refacă tapetul. Următorul ei gând, însă, a fost că acea carte ar putea conține valori mobiliare. Dar nici această speranță nu s-a concretizat.

   Când bătrâna și-a revenit puțin din dezamăgire, s-a întrebat: „De ce a fost ascunsă această carte cu atâta grijă? Cu siguranță, trebuie să aibă un conținut special și, prin urmare, să merite să fie citită.” Așa că a deschis din nou cartea și ochii ei au căzut pe Matei 6, versetul 25:

„De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca sa ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana și trupul, mai mult decât îmbrăcămintea?”

   Aceste cuvinte au devenit atât de prețioase pentru ea, încât nu s-a oprit din citit până târziu în noapte din cartea pe care o găsise. A uitat să mai mănânce și să mai doarmă.

   Bătrâna și-a dat seama curând că a găsit cu adevărat o comoară mult mai prețioasă decât aurul și argintul. Micul ei spațiu de locuit nu mai părea la fel de sumbru ca înainte. Hrana zilnică nu mai părea la fel de săracă. Vedea dragostea lui Dumnezeu strălucind tot mai tare din cartea veche, astfel încât a uitat complet de situația ei sărăcăcioasă.

   De asemenea, din cartea pe care o găsise, L-a cunoscut pe Domnul Isus ca Mântuitor și Răscumpărător al ei. Inima ei era plină de bucurie și recunoștință. O, cât de mult a regretat că a trăit o viață întreagă fără Domnul Isus! Dar acum se bucura în speranța de a fi în curând cu El pentru totdeauna în gloria Sa.

   Ce înseamnă Biblia pentru tine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu