sâmbătă

Lumina în Biblie

Lumină și umbră
   Poți găsi antonime pentru multe adjective: cald și rece, umed și uscat, lumină și întuneric. Întunericul este acolo unde nu poate ajunge lumina: în pivniță, într-o peșteră, într-un tunel.
   Când o lumină strălucește, razele de lumină se răspândesc în toate direcțiile. Dar dacă există ceva în cale – un obiect care blochează calea luminii – se creează o umbră. Peste tot în spatele acestui obiect este întuneric – de acolo nu mai poți vedea lumina. Această zonă se numește spațiul de umbră. O umbră poate deveni astfel vizibilă pe un perete de culoare deschisă.
 
Lumină și întuneric
   Încă de la începutul creației, există lumină și întuneric.
   Dumnezeu a zis: Să fie lumină! Și a fost lumină. (Geneza 1.3)
   Dumnezeu a văzut că lumina era bună și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. (Geneza 1.4,5)
   Cu ziua asociem luminozitatea, căldura, viața și lumina. Noaptea este întunecată, rece și înspăimântătoare.
   Nu după mult timp după ce Dumnezeu a creat lumea, oamenii au căzut în păcat. Păcatul înseamnă să încalci poruncile lui Dumnezeu. Păcatul înseamnă neascultare față de Dumnezeu. Păcatul înseamnă a face opusul a ceea ce spune Dumnezeu.
   Pe atunci, primii oameni aveau voie să mănânce toate fructele, cu excepția celor dintr-un anumit pom. Și ce au făcut ei? Adam și Eva au încălcat porunca lui Dumnezeu, au fost neascultători și au păcătuit.
 
Întuneric în inimă
   Din nefericire, din această cauză, primii oameni au trebuit să părăsească prezența lui Dumnezeu – soarele încă strălucea ziua și luna noaptea. Dar în inimile oamenilor părea să fie întuneric. Ceva se interpusese între Dumnezeu și ei, un obiect deosebit de mare și de greu. Acesta este păcatul. Dar Dumnezeu nu a vrut ca oamenii să trăiască în întunericul păcatului, El a avut întotdeauna un plan...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu