luni

Noua stea

 

   În drumul spre casă, Mandy își îmbrățișează ratonul. Ea șoptește atât de încet, încât doar animăluțul de pluș o poate auzi:

   - Și tu o să te chemi Willi, ca adevăratul Willi.

   Ca să nu se plictisească, bunicul Flint a pus un CD cu o întâmplare din Biblie.

   Departe, la est de Israel - acolo unde răsare soarele - au trăit odată niște oameni foarte deștepți. Aceștia priveau adesea stelele noaptea. Într-o noapte, când făceau din nou acest lucru, unul dintre ei a exclamat: "Priviți! Iată o nouă stea!" - Nici ceilalți nu mai văzuseră niciodată steaua respectivă.

   Probabil că steaua era pe cerul de vest, unde se afla țara Israel. "Trebuie să fie steaua unui nou împărat al iudeilor", și-au spus unul altuia. "Veniți, să mergem la Ierusalim să ne închinăm acestui împărat."

   Zis și făcut. Au împachetat daruri valoroase pentru noul împărat și au pornit la drum. A fost o călătorie lungă. Când au ajuns la Ierusalim, au fost surprinși să constate că nimeni de aici nu știa nimic despre un nou împărat! Dar au insistat și au întrebat până când au aflat unde urma să se nască noul împărat. Era în Betleem, foarte aproape de Ierusalim.

   Așa că au călătorit la Betleem și iată! - Dintr-o dată, steaua a fost din nou vizibilă și magii s-au bucurat! Steaua le-a arătat drumul până L-au găsit pe Isus. Atunci au căzut în genunchi în fața lui Isus, în fața noului împărat. Și-au despachetat darurile și i le-au dat.

   După aceea, Dumnezeu le-a arătat în vis că trebuie să se întoarcă din nou acasă. Și așa au făcut. Acum erau foarte bucuroși, pentru că Îl găsiseră pe Isus, Lumina lumii!

Isus a venit în lume pentru noi!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu